Steak tartare met piccalilly

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram runder tartaar
  • 0,5 sjalot
  • 2 takjes peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 eetlepels piccalilly van Jonnie & Oos
  • 0,5 komkommer
  • 2 Amsterdamse uien
  • 0,25 bloemkool
  • 4 eieren
  • natuurazijn
  • verschillende slasoorten

Bereidingswijze:

  • Snipper de sjalot heel fijn.
  • Was de peterselie en hak deze fijn.
  • Meng de tartaar met de sjalot, de peterselie en de olijfolie.
  • Breng de tartaar op smaak met zout en peper.
  • Maak van de bloemkool kleine roosjes en kook deze beetgaar in ruim water met zout.
  • Maak met een dunschiller lange linten van de komkommer en rol deze op.
  • Snij de Amsterdamse uien in vieren en haal deze daarna uit elkaar.
  • Scheid de eieren voorzichtig.
  • Verwijder al het eiwit van de eidooiers.
  • Breng ruim water aan de kook met een scheutje azijn erin.
  • Pocheer hierin de eidooiers gedurende ongeveer 2 minuten.
  • De binnenkant van de eidooier moet nog vloeibaar zijn.
  • Het water mag niet meer koken als de eidooiers erin zitten.
  • Haal de eidooiers uit de pan en leg ze in water met ijsblokjes.
  • Maak van de tartaar een mooie rechthoek op het bord.
  • Schep hierop de piccalilly.
  • Zet hier speels de Amsterdamse ui, de komkommer, de kappertjes en de bloemkool tegenaan.
  • Verwarm de eidooiers kort in een pan heet water.
  • Haal de eidooiers voorzichtig uit de pan, bestrooi ze met zout en leg dan op de tartaar.
  • Als laatste takjes salade tussen het gerecht steken.

Dit recept is gemaakt met Jonnie & Oos Piccalilly

Producten, informatie of recepten zoeken.
Producten, informatie of recepten zoeken.