Steak tartare met piccalilly
Ingrediënten voor 4 personen:
- 350 gram runder tartaar
- 0,5 sjalot
- 2 takjes peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
- 1 eetlepel kappertjes
- 4 eetlepels piccalilly van Jonnie & Oos
- 0,5 komkommer
- 2 Amsterdamse uien
- 0,25 bloemkool
- 4 eieren
- natuurazijn
- verschillende slasoorten
Bereidingswijze:
- Snipper de sjalot heel fijn.
- Was de peterselie en hak deze fijn.
- Meng de tartaar met de sjalot, de peterselie en de olijfolie.
- Breng de tartaar op smaak met zout en peper.
- Maak van de bloemkool kleine roosjes en kook deze beetgaar in ruim water met zout.
- Maak met een dunschiller lange linten van de komkommer en rol deze op.
- Snij de Amsterdamse uien in vieren en haal deze daarna uit elkaar.
- Scheid de eieren voorzichtig.
- Verwijder al het eiwit van de eidooiers.
- Breng ruim water aan de kook met een scheutje azijn erin.
- Pocheer hierin de eidooiers gedurende ongeveer 2 minuten.
- De binnenkant van de eidooier moet nog vloeibaar zijn.
- Het water mag niet meer koken als de eidooiers erin zitten.
- Haal de eidooiers uit de pan en leg ze in water met ijsblokjes.
- Maak van de tartaar een mooie rechthoek op het bord.
- Schep hierop de piccalilly.
- Zet hier speels de Amsterdamse ui, de komkommer, de kappertjes en de bloemkool tegenaan.
- Verwarm de eidooiers kort in een pan heet water.
- Haal de eidooiers voorzichtig uit de pan, bestrooi ze met zout en leg dan op de tartaar.
- Als laatste takjes salade tussen het gerecht steken.
Dit recept is gemaakt met Jonnie & Oos Piccalilly