Bietensalade met ei en ansjovismayonaise

Ingrediënten voor 2 personen:

4 stuks ei azijn 1 potje gerookte bietjes Jonnie & Oos 1 stuk sjalot klein aceto balsamico olijfolie 8 stuks ansjovis filets 4 eetlepels mayonaise ½ stuk citroen

Bereidingswijze:

Pocheer eerst de eieren: gebruik koude verse eieren voor het pocheren. Breng water met een scheut azijn aan de kook. Breek de eieren in kopjes. Wanneer het water kookt, maak je een draaikolk met een garde in het water. Laat hier rustig het ei in zakken. Zet het vuur laag, het water mag niet meer koken. Pocheer het ei gedurende 2 tot 3 minuten. Wanneer het voldoende is gegaard schep het voorzichtig uit de pan en leg het ei in ijswater, om de garing gelijk te stoppen. Snij vervolgens voor de salade de bietjes klein. Snipper de sjalot heel fijn en meng deze door de bietjes. Breng de salade op smaak met een aceto balsamico, olijfolie, zout en peper Maak vervolgens de mayonaise met ansjovis: snij of blender de ansjovis fijn. Meng deze door de mayonaise en voeg hier ook een beetje citroensap aan toe.

Serveren

Verwarm de gepocheerde eieren gedurende ongeveer een minuut in heet water. Let er op dat de eieren niet te gaar worden. Verdeel eerst de bietjessalade over het bord en leg hier de warme eieren bovenop. Vervolgens de ansjovis mayonaise eromheen scheppen. Strooi er krokant broodkruim en groene kruiden over.

Dit recept is gemaakt met Jonnie & Oos Gerookte bietjes

Producten, informatie of recepten zoeken.
Producten, informatie of recepten zoeken.