Rundertartaar met cornichons
300 gram rundertartaar
4 stuks eidooier
1 theelepel kappertjes
4 stuks cornichons van Jonnie & Oos
1 tak peterselie
1 stuk ansjovisfilet olijfolie
Bereidingswijze:
- Was de peterselie en maak dan goed droog.
- Hak de peterselie heel fijn.
- Hak ook de kappertjes, cornichons en ansjovis fijn.
- Meng dit allemaal door de rundertartaar samen met een scheutje olijfolie.
- Breng de tartaar op smaak met zout en peper.
- Breek de eieren voorzichtig open en scheid de dooier van het eiwit.
Serveren:
Leg de tartaar op het bord en leg hier een eidooier in. Verdeel nog extra cornichons over het bord. Serveer de tartaar met (zelfgemaakte) dikke frieten en mayonaise.
Je kunt de tartaar ook zelf heel fijn snijden met een mes. Gebruik dan lende, ossehaas of staartstuk. Deze laatste is iets steviger, maar wel met heel veel smaak!