Oos Kesbeke

Oos Kesbeke (Amsterdam, 1 april 1958) staat aan het roer van het familiebedrijf Kesbeke Fijne Tafelzuren. Hij is een echtmensen-mens. Dat komt tot uitdrukking in de manier hoe hij met zijn personeel omgaat. Dat is eigenlijk meer een familie. En hoe hij met klanten omgaat. Want bij Kesbeke staat de deur altijd open. Voor iedereen. Juist ook voor de zwakkeren in de maatschappij.

Oos Kesbeke:

“Dat heb ik van huis uit meegekregen. Mijn vader is ook zo. Je moet helpen waar je kunt. Natuurlijk moet je ook je brood verdienen, maar hoeveel biefstukken kun je eten? Er is hier een Afgaan wiens hele familie is uitgemoord. Ik werd gebeld door een jobcoach of ik werk voor hem had. Ach ja, breng hem maar, zei ik. Hij heeft hier zijn plek veroverd. Of een Turk uit de wijk, vers uit Turkije, sprak geen woord Nederlands, maar wilde graag een baan. Laat maar komen, maar hier spreken we Nederlands, dus je moet gewoon mee doen. Binnen een jaar kon hij Nederlands lezen en schrijven.”

Oos Kesbeke heeft een voorliefde voor mooie producten:

"Mooie èn eerlijke producten. Kijk, alle producten van Jonnie & Oos worden met de hand bereid en ingelegd. Daarbij kiezen we voor de beste producten en de beste ingredienten. Mijn motto is: Waar om zou je een slecht product maken als mensen eigenlijk een eerlijk een mooi product willen? Vanuit die gedachte ontwikkel ik met Jonnie Boer de mooiste producten. Eten is eigenlijk net liefde. Je moet het koesteren, er van genieten en respecteren. Mijn voorliefde voor mooie producten heb ik overigens al van jongs af aan. Als kind proefde ik alles wat er was. Ik vind dat dat sowieso goed voor kinderen is: gewoon alle proeven. Zo heb ik geleerd wat smaak kan inhouden. De nuance tussen een bittertje, een zoetje, zout, zuur en hartig. Geweldig vind ik dat. Het is net schilderen. Rembrandt heeft de prachtigste schilderijen gemaakt met een paar basiskleuren."

Lees ook: Oos Kesbeke 's Fijne Tafelzuren

Producten, informatie of recepten zoeken.
Producten, informatie of recepten zoeken.